Wish List 0

Българска натурална хума на прах Сиво-зелена – AVIA, 250 гр.

2.90 лв. 4.20 лв.

  • Производител: AVIA с хума
  • Модел: хума
  • Наличност: Изчерпан

Българска натурална хума на прах Сиво-зелена – AVIA, 250 гр.


- 100% натурален продукт.

- Без изкуствени съставки.

- Добита без допир на метал.


Сиво-зелената хума се отличава със:

* Изключително подходяща за мазна кожа и скалп;

* Успешно се прилага при склонна към акне кожа;

* Антиоксидантно действие;

* Извлича токсините;

* Успокояващ и регенериращ ефект;

* Подходяща при чувствителна и проблемна кожа.


Сиво-зелената хума е богата на железен диоксид и е най-ефективната хума за извличане на себума от косата и кожата. В състава си тя има още калций, калиев карбонат, фосфор, манган, магнезий и цинк. Използвана като хумена вода, тя има детоксикиращо действие.


Приложение: маски за лице, лапи (компреси), хумена вода.


Маска за лице:

Смесете една супена лъжица хума с топла вода. Разбъркайте добре. Сместа не трябва да е твърде гъста, за да може да се нанесе лесно, както и не трябва да е много рядка, за да не се разтече. По желание може да използвате розова вода, ако кожата ви е суха или лавандулова вода, в случай че сте с по-мазна кожа. След нанасяне оставете маската да подейства за 10-15 минути и след това изплакнете с вода.


Лапи (компреси):

Направете гъста каша от хума и топла вода. Нанесете върху памучен плат или марля и поставете върху засегнатия участък. Не слагайте фолио, за да не се спарва. С един компрес се стои от 2 до 3 часа, като след това марлята трябва да се смени. Използваната хума се изхвърля.


Хумена вода:

От вечерта се слага една чаена лъжица хума в 200 мл. топла вода и се разбърква. Сутринта на гладно се пие само чистата вода. Не се разбърква, хумата трябва да е утаена на дъното. С нея може да се направи маска за лице.

Важно! Хумената вода се пие най-много до 30 дни. След това се прави почивка поне 30 дни. Трябва да се избягва консумирането на суха храна. Ако усетите каквото и да е неразположение, прекратете незабавно приема на хумената вода. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди да започнете терапията, се консултирайте с лекар. НЕ започвайте прием, ако не сте се консултирали със специалист, който да прецени Вашето индивидуално състояние и нужди.


Важни насоки за употребата на хума:

- Желателно е преди употреба, хумата да престои няколко дни на слънце;

- Никога НЕ трябва да се съхранява в метални съдове и да има досег до метални предмети, понеже металът може да промени химичния ѝ състав. Използвайте стъклени, порцеланови, дървени или пластмасови съдове и лъжици, когато боравите с хума;

- Маските и смесите за терапия трябва да се приготвят непосредствено преди употреба;

- Когато нанасяте маска за лице, избягвате зоната около очите;

- Хумената смес не трябва да изсъхва, докато е върху косата или кожата. Така тя ще има дехидратиращ ефект. Освен това, хумата разгръща своето действие в мокро състояние. За да избегнете изсъхване, периодично напръсквайте с вода с пулверизатор;

- Когато приготвяте хумената смес, НЕ използвайте гореща или студена вода. Тя трябва да е топла, но не гореща;

- Хумата се съхранява най-добре в стъклен съд (например буркан) и на слънце.


Хумата има редица полезни действия за кожата, косата и целия организъм. Нейните свойства са били известни на хората още от древността.


Този продукт НЕ замества медикаментите и терапиите, изписани от лекар. Ако имате оплаквания, винаги първо се консултирайте с медицинско лице.


Съдържание: 100% българска натурална сиво-зелена хума, необработена.

Опаковка: 250 гр.

Произход: България.

Производител: AVIA хума.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност